TuotteetRaumanrouhevat puurosämpylät
Raumanrouhevat puurosämpylät

  • slide 1
Kohusta noustaan

Nyt pullistelee Rauman puurosämpylägaten päähenkilö

Tämä on tarina rouhevasta, rohkeasta raumalaisesta. Annetaanpa päähenkilön itsensä alustaa:

Syntymäni värikkäisiin vaiheisiin liittyy ripaus sensaatiota. Puurot ja vellit olivat mennä sekaisin, ja taikinaankin meinasi luiskahtaa hippunen kohuhiivaa. Olisin voinut paisua höttöiseksi kuin pullataikina – toisaalta keppuleiden kokkien käsissä minusta olisi voinut tulla pannukakku. Hui.

Itseäni ei valtakunnallinen ”puurosämpylägate” kuitenkaan vaivaa. En antanut sen pilata hyviä aineksia, vaan olen, elän ja voin paksusti. Raumalainen rouheva luonteenlaatu on sitkas ja vielä voideltu sopivan liukkaalla huumorilla. Mottoni on: ”Kohusta noustaan.”

Paremmaksi se vain muuttuu, kun vähän höykyttää, sanoo äitinikin, Ketunleivän leipurimestari. Ja piirtää jauhoilla nauruviikset itselleen.

Raumanrouhevana pääsen kunnianarvoisten Raumanherkkujen kastiin. Kas, tuolla ruskeasilmäinen neiti Topseilvellinki flirttailee myhäilevälle herra Lapskoussille. On heitä vielä kolmaskin, ei korvapuusti, vaan maanmainion makea Rauma-pipari.

Pipari muuten pyysi minut treffeille. Speltti soikoon* – mitähän meistä yhdessä vielä syntyykään…

Raumanrouhevat puurosämpylät sisältävät vain ja ainoastaan luonnonmukaisesti tuotettua hienoa spelttijauhoa, täysjyväspelttijauhoa, kaurapuuroa, merisuolaa, hapanjuurta ja vettä. Ja roppakaupalla rakkautta tietenkin!

Raumanrouhevia saatavilla toistaiseksi rajoitetusti vain tiistaisin leipomon omasta myymälästä ja Ruokapuoti Lumosta.